Aquesta és una recepta més de sopes, ja sabem que cada cuiner/a te la seva. Però de totes maneres la deixaré per si algunes persones no en saben fer de sopes. Aquesta vos puc assegurar que és molt bona
Sopes mallorquines
Ingredients per a 4 persones
2 manats de grells
2 tomàtigues de ramellet
1 manat de bledes
1 manat d’espinacs
1 manat de julivert
mitja col borratxona
colflori (4 brots)
4 carxofes
alls
400 gr. de costella de porc trossejada
400 gr. de llom o carn magra de porc
200 gr. de panxeta
2 botifarrons coents
2 paquets de sopes de pa moreno
Sal, pebre bo (dolç) i pebre coent
Primer netejau totes les verdures i les feis a troços, cada una per separat i les reservau
La meitat del julivert el troçejau petit amb el guinavet, l’altra meitat per fer la picada amb els alls.
La carn també trossejada i salpebrada.
Posau oli d’oliva dins la cassola i sofregiu bé la carn. Llavors els grells i ben remenat. Les tomàtigues picades i el julivert picat i una altre remenada. Primer posau la col i després i les altres verdures i remenau bé abans de posar-hi la següent.
Hi afegiu aigua què just tapi les verdures, és hora de posar-li els botifarrons a rodanxes i ho deixau bullir 45 m.
A la mitja hora hi podeu tirar la colflori esbocinada i les carxofes.
Abans de apagar el foc, tastau i rectificau de sal si fos necessari.
Mentres tant torrau les sopes dins el forn fins què estiguin ben rostides.
Les podeu servir dins una greixonera grossa (és més vistosa) o en plats individuals.
Abans de tirar el brou i les verdures a damunt les sopes, hi tirau un raig d’oli d’oliva per damunt i a continuació la picada feta amb els alls i el julivert dins el morter. Per poder repartir-lo millor hi posau un poc d’oli i brou de les mateixes sopes.
Anau tirant brou per damunt les sopes i després posau-hi les verdures.
Acompanyat d’olives trencades, fonoll marí envinagrat i pebre verd a tires, és deliciós.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada