Tortell de reis
125 gr. sucre
100 gr. mantequilla (pomada)
200 ml. llet tèbia.
600 gr. farina de força
25 gr. llevadura fresca
2 ous
1 culleradeta de ratlladura de taronja
2 cullerades de suc de taronja
1 cullerada de rom
1 cullerada d’anís
Pastam tots els ingredients fins a aconseguir una massa homogènia i elàstica. Deixam passar un parell d’hores fins que hagi doblat el volum. A continuació el tornam a fenya i a damunt una llauna l’estirem i li donem forma, procurant que el forat del mig sigui el suficientment gros per que quan la pasta tovi, altre vegada, no és torni a tancar el forat.
Aquí és quan si vos hi agrada hi podeu posar o amagar la “sorpresa”. Teniu en compta que a d’anar al forn i segons quins materials és poden fondre o deformar.
Passades unes 2 - 3 hores (si està a un lloc calent i sense corrents d’aire) la massa haurà tovat i doblat el volum. Llavors la podeu enfornar amb el forn calent a 180º i uns 15 minuts. Però abans l’heu de pintar amb ou i per damunt posau-hi fruites confitades o ametlles laminades o en gra o qualsevol cosa que vos hi agradi.
Si trobau què, el tortell és massa gros el podeu reduir, posant la meitat de totes les coses. O fer dos tortells i congelar-ne un.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada