Ara que ve Pasqua (bé encara només començam la Quaresma) vos donaré la meva recepta de panades, que si voleu les podeu fer tot l’any, si en teniu gana.
La pasta de panades l’hem de fer amb farina fluixa i no cal pastar-la massa. En tenir-ho tot lligat ja n’hi ha prou.
450 ml. d’aigua
200 ml. d’oli
150 gr. de saïm
2 vermells d’ou
1 k. de farina fluixa + ó –
1 polsim de sal
Si voleu fer panades dolces substituïu la sal per una taça (de cafè) de suc de taronja.
Posau tots els ingredients dins un ribellet i anau pastant fins que estigui tot ben lligat. Llavors podeu fer una bolla i deixar-la dins el ribell tapada amb un drap devers mitja hora. Després feis tantes bolles com panades voleu fer.
Mentres tant podeu anar preparant els ingredients que hi voleu posar a dins. Les podeu fer de carn, de verdures o mixtes.
De carn: porc, me, indiot o pollastre.
De verdures: pèsols, grells, carxofa i altra que vos agradi.
Mixtes: pèsols i carn picada, o com les de verdura i sípia.
Ah! i bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada