El robiols i els crespells són dos dolços típics de Pasqua. Jo els robiols i els crespells els faix amb la mateixa pasta.
Recepta:
300 gr. de saïm
200 gr. de sucre
200 ml. d’aigua
150 ml. d’oli
150 ml. de suc de taronja
100 ml. d’anís dolç
4 vermells d’ou
1 kg. de farina fluixa + ó –
Ho posau tot dins un ribellet, amb el saïm fus, i ho pastau fins que estigui ben lligat, i dexau reposar la pasta dins el ribell, devers mitja hora, tapada amb un drap.
Mentres preparau el farcit que potser de: brossat, de confitura de cabell d’àngel, d’albercoc, o la que vos agradi més a vosaltres.
Estirau la pasta, no massa gruixada, fent un cercle de 10 ó 12 cm, al mig hi posau el farcit i tancau la pasta de manera que quedi com una mitja lluna. Apretau bé perquè no surti el farcit. I damunt una llauna els enfornau, més o manco 30 minuts, a 180 ºc.
Pels crespells, si no teniu motllos, podeu utilitzar un tassó d’aigua.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada