Ingredients:
300 gr. de saïm
300 gr. de sucre
150 ml. d’aigua
150 ml. d’oli
150 ml. de suc de taronja
150 ml. d’anís dolç
4 vermells d’ou
1 cullerada sopera de llavors d’anís
1200 g. de farina fluixa + ó –
Preparació:
Ho posau tot dins un ribellet, amb el saïm fus, i ho pastau fins que estigui ben lligat, i deixau reposar la pasta dins el ribell, devers mitja hora, tapada amb un drap.
Estireu la pasta, de la gruixa què més us agradi, i la talleu amb un talla pastes. Podeu fer servir els motlles dels crespells, o si no en teniu, un tassó i vos sortiran redones. També els podeu tallar amb un ganivet ben amolat i les talleu quadrades, rectangulars o a triangles o com més vos agradi.
. I damunt una llauna, ben untada d’oli, llavors els pinteu d’ou per damunt i els podeu posar una ametlla, nous, una cirera o carabassat o el que més vos hi agradi. Llavors tireu sucre per damunt.
Amb el forn calent, els enforneu, més o manco 20 minuts, a 180 ºc.
Vos sortiran unes pastes que si les poseu a una capsa hermètica poden durar dies. Bé si hi sou a temps. A ca nostra no cal posar-les a una capsa, s’acaben ben aviat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada