dilluns, 9 de desembre del 2013

COQUES DE PATATA


     Ingredients: ( En surten unes 20 )
650 gr. de farina de força
100 gr. de mantega
150 gr. de sucre
3 ous
25 gr. de llevat fresc
100 ml. de llet
300 gr. de patata bullida
50 ml. d'oli
Sucre glas per empolvorar
       Elaboració: :
En un recipient barregem el sucre amb la mantega fins que quedi una barreja homogènia. Anem afegint els ous un a un, sense afegir un altre fins que l'anterior s'hagi integrat perfectament. Ara afegim les patates bullides que prèviament hem passat pel passa puré.
Dissolem el llevat en la llet i la incorporem a la barreja. Seguidament anem afegint la farina, a poc a poc, i pastem uns 5 minuts. Gairebé al final afegim l'oli.
L'important és aconseguir que quedin tots els ingredients ben integrats encara que la massa és una mica aferradissa .
Tapem el ribellet amb un pedaç net, posem en un lloc temperat i deixem que fermenti i dobli el seu volum. Estarà unes 2 hores.
Un cop fermentada ens untem les mans amb oli i formem petites bolles (una mica més grans que un ou) que anem col·locant en una safata de forn que prèviament hem untat amb oli i sobre la qual hem col·locat una làmina de paper d'enfornar. Les col·locau prou separades perquè tinguin espai quan pugin, per això és convenient repartir-les entre diverses safates d'enfornar.
Un cop les tenim totes col·locades, les tapem amb un drap net i esperem novament entre 1 ½ i 2 hores perquè doblin el seu volum.
Forn preescalfat a 180 º, amb turbo amunt i avall, uns 8-9 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada