dijous, 17 d’abril del 2014

GRAN CREU CÒSMICA CARDINAL. 21 abril 2014

          En aquest moment, ( 2014 ) Júpiter aspectará amb la primera quadratura (creixent) a Urà des de la seva trobada a 0º d'Àries, de juny de 2010, que marca el començament, el toc d'alerta de sortida, que dispara el procés global de transformació plutonià i s'oposa a Plutó des del grau 13-14 de Càncer, és el mateix que ocupava quan va activar l'oposició a la triple espectació Saturn - Urà - Neptú de 1989, que va portar l'ensorrament del Bloc del Teló d'Acer, i la fi de la URSS com superpotència, donant origen al món "unipolar" actual.
          Tornant al 2010, tindrem de nou a Urà, aquesta vegada escoltat per Júpiter, qui exagerarà la ja difícil posició a Àries, oposat a Saturn, que intentarà conservar les formes del passat davant de les envestides del revolucionari Urà, que des de la seva posició de arrencada en 0º d'Àries (i en conjunció amb Júpiter) gaudirà d'energia renovadora de sobra, potser massa, en excés, sobretot amb la posició de Saturn al davant qui intentarà sufocar l'incendi, essent finalment Plutó el vector resultant d'aquest desencontre, que respondrà a la crida de Saturn, la seva disposició (Plutó a Capricorn), per gestionar la figura .
          L'estructura Saturn - Plutó - Urà de 2010, hauria de coincidir amb un període de gran aixecament sociopolític, de desestabilització i de crisi. Aquest període apareix com la més amenaçadora estructura planetària en els primers 40 anys del s. XXI. Un moment històric on les dificultats econòmiques culturals i polítiques arrossegades durant les darreres dècades entren en un període que exigeix ​​la seva resolució.

          EVOLUCIÓ: 2010 – 2014

          Les conseqüències derivades del gresol que representa 2010 han  produït fins ara la reforma de moviments existents, i l'aparició de nous i originals moviments socials i polítics.
          Aquesta cruïlla global segurament ens portarà cap a un horitzó més tolerant, pacífic i just, però primerament la realitat que avui coneixem, haurà de patir els dolors del part, coexistint en aquesta època les dues visions del món i de les nostres societats. D'una banda la percepció que ens encaminem cap a un món més humà, més progressista, alhora que veiem també la pitjor cara de la moneda, la intolerància, els excessos del poder, etc.
          Serà un difícil equilibri entre progressisme i conservadorisme, tolerància i feixisme, pacifisme i violència extremista. Un moment de polaritat extrema propi d'un món que s'acaba i un altre que reclama el seu lloc.
          Durant les fases més estretes de l'estructura, veurem catàstrofes naturals o de qualsevol altra índole, ensorraments financers, reformes polítiques, revolucions sobtades, etc. Tot això dins d'un moviment global de convulsió col·lectiva, que deixarà pas a una societat més "neta" i evolucionada, on s'esvairan models ja caducs, per donar pas a noves formes de fer, tant política com socialment .
          Pensem que durant aquest part, potser una mica abans del mateix, primers contactes entre Júpiter i Urà, maig - juny 2010, la part reivindicativa serà important, i en alguns moments potser serà el motor del canvi: Les exigències de canvis socials exigides per les poblacions en un exercici de militància inesperat, però massiu, tal vegada una mica ingenu, encara que molt combatiu i eufòric (Júpiter - Urà a Àries), es toparan amb l'immobilisme de les classes polítiques establertes, que tractaran de sufocar aquest corrent per tots els mitjans.
          L'estructura en T suggereix un gresol sociocultural per a aquesta època, marcada per la tensió entre innovació visionària i estructures velles i maneres tradicionals. La societat, donant mostra de maduresa, reivindicant a les seves classes dirigents nous models sociopolítics.
          Noves ideologies que surten a escena i organitzacions socials que han arribat al punt crític i fan necessària la seva manifestació col·lectiva.
          El teló de fons de la figura T ve donat per l'aspecte de quadratura entre els dos planetes més lents involucrats, aquests són Urà i Plutó. L'orbe temporal d'aquest aspecte ens portarà fins al 2018.
          Tots aquests anys seran marcats per canvis socials, aixecaments i revolucions. Es desafiaran les estructures culturals imperants i es transformaran. Aquest cicle Urà - Plutó és un catalitzador que provoca canvis bruscs, almenys en pocs anys, en l'evolució cultural. Podríem dir que la dècada promet canvis radicals, tant cultural com socialment.
          Quan Urà rep un aspecte més dels altres planetes exteriors, és a dir, de Neptú o Plutó, la innovació tecnològica tendeix a donar un avanç enorme. Normalment aquests aspectes solen provocar salts discontinus tecnològics, que les societats han d'assimilar i adaptar molt ràpidament .
          En aquesta ocasió partim de la presència en la figura de l'amplificador Júpiter, qui escortarà i sembrarà a Urà en els moments clau de l'estructura en T i donant-se la ¿"Casualitat"? que aquesta reunió es produeix en el grau zodiacal més rellevant i dinàmic pel que fa a l'acció renovadora cíclica, grau que conté la capacitat intrínseca i l'impuls bàsic de les llavors en els començaments de cicle. Ens referim al ultra energètic Punt Vernal, 0 º Àries, començament del Zodíac en repòs .
          Analitzant les figures principals d'aquests anys, començant per la d'arrencada, la T d'agost de 2010, només veig un indici que em fa dubtar de fins on ens portarà la, sens dubte, tensa situació del moment. I és que tota aquesta onada configuracional, de 2010 cap endavant, té com a "teló de fons" la quadratura dels dos súper lents Urà - Plutó, així que analitzem la seva sinastría respecte al cicle del qual formen la primera quadratura aquests dos rellotges de la Història .
          El cicle actual d'Urà - Plutó va començar a l'última conjunció entre tots dos, que va succeir en els anys 1965 - 1966 i veient la comparativa de cartes apreciem de nou conflictivitat. És més, la figura d'abril de 2014 també resulta perjudicial, el problema és saber fins on arribarà la crisi que s'obria el 2010 primavera - estiu, i quin o quins dels detonants d'ella, i si al final tot el procés no es quedarà focalitzat en una recrudescència, fins a nivells insospitats i desconeguts, de la crisi econòmica que arrosseguem, ocasionat per un esdeveniment inesperat radical i desproporcionat (Júpiter - Urà 0 º d'Àries), com un atemptat amb armament ¿nuclear?, ¿biològic?, ¿químic? de proporcions devastadores, que ens sumiria, en plena recuperació dels indicadors econòmics (sembla que ens comencen a recuperar tímidament), de cop a la repetició augmentada de la crisi desencadenada l'11 - S. Però la tensió anirà en augment a partir de la trobada júpiter - Urà del final de la primavera vinent. Una finestra que durarà diversos anys en què veurem dificultats que repercutiran presumiblement en unes tenses relacions internacionals amb un gran percentatge de probabilitats d'acabar en conflicte .
          Lluna Nova l'1 de gener de 2014.
          Aquesta Lluna Nova es produeix en el signe de Sagitari sideral, a les 12 i quart del matí. La Lluna Nova és la unió en perspectiva des de la Terra de la Lluna i el Sol, si bé, aquest mes s'afegeixen Plutó i Mercuri a menys d'un grau a aquesta "unió" .
          És una llunació que mobilitza molta energia per diversos motius. Un, perquè ja, la mateixa conjunció, que és la unió dels planetes implicats, vol dir que aquests planetes uneixen les seves energies per donar una paleta de color més àmplia (segons les seves pròpies energies) i més intensa. Dos, perquè aquesta conjunció poderosa forma una Creu còsmica en el cel, que és una configuració que també incrementa l'energia molt significativament.
Com, a més, és començament d'any, i res és casualitat, el 2014 serà a tenir en compte i marcarà el començament de molts canvis que es desenvoluparan posteriorment .
          No serà un mes més per a molts, així com tampoc serà un any més. La tònica és que hi haurà un abans un després, una mort i un naixement, una regeneració, una obertura i tancament de cicle.
Recordem que Mercuri és la ment racional, la comunicació, entre d'altres aspectes, i Plutó és la mort i el naixement, la regeneració, l'ombra, l'inconscient i el poder ocult que es troba en ell.
          La barreja d'arquetips farà d'aquest mes i d'aquest any nou, un en què sortiran a la llum coneixements, notícies, situacions que, a tots els nivells, personal, social i transpersonal donaran un tomb a la situació. Més que mai, el poder està en fer conscient, treure a la llum o comunicar allò que, fins ara, havia estat ocult.
          La descodificació o qualsevol altra activitat o teràpia en la qual es tregui a la llum allò que, fins ara romania aparentment ocult, més que mai, seran les disparadors de l'expressió de les energies còsmiques i terrestres que ens acompanyen durant aquest període.
          A més, com dèiem, la llunació forma una creu, els altres braços són Júpiter a Bessons, (saviesa i ment racional i comunicació), Mart a Verge (energia pràctica, aplicada) i, Urà a Peixos (ment transpersonal, veritat i inconscient col·lectiu emocional). Aquesta creu és una roda d'energia que, es portarà per davant obstacles aparentment insalvables encara a costa de vèncer resistències que, no obstant, no seran suficients davant aquest tipus d'energies en marxa. En alguns casos, hi haurà daltabaixos, caigudes i derrotes de tot allò que s'oposi a l'evolució natural que els temps que corren ens reclamen. Res ni ningú s'escapa de formar part de tot. Un tot que sent que ha arribat el moment de materialitzar canvis, començant el camí per fer conscient part del que, inconscientment, ens anava manejant i tenia com a finalitat mantenir el poder ocult i fora de cada un de nosaltres.
          Aquest mes, aquest any, el poder torna a port, a la seva font. I el camí que ha triat és la comunicació, el coneixement racional, el palpable i l'intangible .
          Les emocions globals de tots, és a dir, l'inconscient col·lectiu demana llum, i , l'inconscient és el que, veritablement porta les regnes, per molt que, la nostra part racional, crea dirigir les nostres vides. Tal aparença és just el que ha permès el joc fins ara i, el joc, va canviant les seves regles poc a poc. Ser testimonis d'això serà el nostre privilegi aquest mes, com a bestreta del que ens espera aquest nou any que ara comença.
          La Creu Còsmica del 2014.
          Hi ha molts elements que col·laboren a crear la freqüència vibracional que influeix durant un any o regeix una etapa de vida.  Possiblement, el més important que viurem dins del 2014, serà l'alineació perfecta i total de LA CREU CÒSMICA. Quins efectes tindrà això a nivell personal i col·lectiu.
          És indubtable que aquesta alineació promet un any de canvis profunds, continus i intensos, immersos en un 2014 que exigirà una profunda RENOVACIÓ GLOBAL I PERSONAL.
          Per donar-nos una idea de la importància i intensitat d'aquesta alineació planetària, podem esmentar que el moviment dels anys 60 's, es va realitzar en una alineació igual. Aquests fets o esdeveniments (per esmentar només alguns), ens poden il·lustrar la força i intensitat d'aquesta alineació, així com el context que mou i representa.
          Que esperem per al 2014 ? .
          Potser una manera pràctica i ràpida de tenir una lleugera visió de cap a on va aquest moviment, pogués ser resumint el 2014 en paraules claus :
L'essència del canvi: la justícia.
La necessitat bàsica: La llibertat i independència .
El mecanisme: L'acció amb voluntat, perseverança, responsabilitat,   compromís i empenta.
La visió: Anàlisi a través del pensament, la filosofia, i l'espiritualitat.
El procés: Renovació, revolució i evolució (ruptura del tradicional per començar una cosa nova).
          Els moviments dels anys 60's, ens dóna una idea del que podem viure el 2014, els moviments socials, la necessitat de transformar la nostra visió del món, la ruptura d'esquemes i la necessitat de defensar el que ens ha estat arrabassat.
          I si bé l'alineació astrològica és la mateixa, hem de tenir en compte que els anys 60’s no és el mateix que el 2014, no estem en el mateix mil·lenni, ni en la mateixa Era, no ens regeix el mateix nivell de consciència ni compartim el mateix sistema de vida, el que pot marcar una gran diferència en els processos. L'essència pot ser la mateixa, però LA FORMA pot variar molt i marcar la diferència.
          Revolució i Re - Evolució, no són el mateix encara que les dues obliguen a una mobilització profunda en tots els nivells.
          Durada de la Alineació de la Creu Còsmica.
Aquesta alineació planetària tindrà una durada de 13 anys i s'ha iniciat el 2007 finalitzant el 2020 però el punt crucial d'aquesta alineació perfecta, es donarà justament el 21 d'Abril del 2014. El que indica que els canvis que hem vist al llarg d'aquests anys (des del 2007) s'intensificaran el 2014 essent molt contundents.
           L'essència del canvi.
          És important no perdre de vista que la paraula clau del canvi és: JUSTÍCIA i pel mateix, es presentarà la necessitat de fer ajustaments en les nostres vides, començant pel PLA PERSONAL. Què hi ha en mi, que limita el meu avanç? Que ha de ser alliberat d'arrel? La visió clara de la nostra ombra ajudarà a tenir claredat en els punts personals a canviar, un cop establert el canvi més immediat, aquest canvi s'estendrà Al QUE ENS ENVOLTA qui o què limiten el meu avanç? Amb qui interfereixo a fer la meva voluntat? És aquí on es requerirà intervenir a un nivell més gran, doncs aquí entrem en un terreny més complicat fins on arriba el meu dret i la meva llibertat i fins on el de les persones que comparteixen la meva vida? Fins on complir les meves necessitats sense afectar altres? Fins on els altres tenen dret a fer sense afectar?. Per descomptat, aquest canvi no es pot realitzar sota una visió egoista o egocèntrica, aquest canvi ha de ser a través d'una VISIÓ COL·LECTIVA on es busqui el què és just per a tots, tenir molt clares les nostres necessitats personals, així com també tenir l'obertura d'escoltar i veure per les necessitats dels altres. El tema no és que un es beneficiï d'altres o que un es sacrifiqui per un altre, sinó que puguem establir una convivència justa i harmònica respectant els drets i individualitat de tots i que a la vegada, siguem respectats com a individus. Un cop guanyada aquesta batalla, el canvi s'estendrà Al GLOBAL. Fins on els sistemes socials limiten el nostre avanç? Fins on és possible defensar el que ens ha estat arrabassat a nivell col·lectiu?.
          El tema és veritablement llarg i interessant i tenint en compte que serem protagonistes d'aquesta part de la història , el converteix en un tema OBLIGAT A APROFUNDIR.
          Tenint en compte que l'alineació de "La Creu Còsmica" es refereix a l'alineació de Júpiter a Càncer, Urà a Àries, Plutó a Capricorn i Mart a Lliura, anem a analitzar cada un d'ells a continuació .
          Júpiter a Càncer. Paraula Clau: Espiritualitat i Misticisme.
Pots imaginar que succeeix quan tot el misticisme, espiritualitat, saviesa, filosofia i coneixement de Júpiter, es filtra per temps prolongat a través de la sensibilitat, emoció i el poder receptiu de Càncer?.
          Aquesta fusió pot incrementar la nostra capacitat per veure el que va més enllà del físic. La nostra intuïció i capacitats psíquiques poden desenvolupar molt més ràpidament sota aquesta influència i no només això, les nostres prioritats i necessitats poden transformar dràsticament en ampliar la nostra visió de vida. Pot néixer en nosaltres la necessitat d'ampliar les nostres experiències, afegint elements que actuen sobre la nostra capacitat sensorial i equilibri emocional, l'acostament a la natura es pot tornar més important de continuar alimentant una societat consumista per tenir més ressò en els nostres aspectes àurics i energètics.
           Urà a Àries. Paraula Clau: Revolució.
           Imagina el poder transformador d'Urà, la seva capacitat de trencar amb tot allò què es tradicional per començar una cosa nova, la seva força per crear canvis bruscos i reveladors per renovar, revolucionar i evolucionar ràpidament unit als impulsos i l'acció d'Àries, foc pur!.
          Aquesta força pot donar com a resultat una major facilitat en deixar el passat enrere i poder projectar-nos al futur, deixar anar afeccions i totes aquelles coses que ja no serveixen més i requereixen ser transformades per poder seguir un camí d'independència, trencant amb l'estancament i la rutina, donant-nos l'empenta, avanç i progressió, que necessitem.
          Aquesta conjunció no és pròpiament emocional o mental, simplement ACTUA i AVANÇA!. Tallant d’arrel el que no serveix i gairebé al mateix temps, preparar la terra, per sembrar i veure resultats RÀPIDS.
          Plutó a Capricorn, Paraula Clau: Transformació.
          Imagina els canvis profunds de l'interior mobilitzats per Plutó, ampliar la nostra consciència de qui som en realitat en el més profund del nostre ésser, connectar amb el nostre propi jo, la nostra essència i les experiències que requereix l'ànima per créixer. Imagina el poder ampliar la nostra visió per veure'ns a nosaltres mateixos, tant en el positiu com en el negatiu, el que ens agrada i allò que rebutgem i neguem, enfrontar-nos a les dues polaritats. Aquest enfocament facilita la nostra capacitat d'elecció, prendre el que és per al nostre bé, deixar anar tot allò que endarrereix la nostra evolució, ajudant-nos a canviar el que no ens agrada.
          Ara imagina aquesta influència de Plutó, en Capricorn, un signe zodiacal, que treballa en silenci, constant i fluid SEMPRE, laboriós,  meticulós, parsimoniós, però incansable. Pots veure el tipus de treball interior que estem realitzant sota aquestes característiques?.
          La fortalesa i constància de Capricorn es fa indispensable en aquests temps, on molts dels canvis poden ser dolorosos, ja que molts processos de transformació signifiquen "mort i resurrecció" només morint en nosaltres mateixos i ressuscitant, podem donar-li pas a la RENOVACIÓ. Capricorn ens ajuda a que tot el que processem impulsats per Plutó, el retinguem dins nosaltres i NO ho deixem anar, fins arribar al final, amb el procés finalitzat.
          Aquesta influència astrològica ajuda a alinear el que som internament amb el que es reflecteix a l'exterior, és la via perquè les nostres creacions materials o externes, reflecteixin el que som realment en essència.
          Mart a Lliura. Paraules Claus: Justícia.
          Mart ens dóna l'energia i el coratge per imposar-nos per sobre dels altres, exercint la nostra voluntat per afrontar reptes vitals que la vida ens va posant sobre la taula. Per la força que porta, molta gent ho relaciona amb la guerra, però, no necessàriament és així, doncs en la seva força essencial es troba l'energia creativa i l'energia vital, poderosos elements quan s'usen al moment de defensar "el que és nostre". Pots imaginar aquesta influència amb la recerca de l'equilibri de Lliura?. Significaria reclamar el que és nostre i ens pertany per dret propi amb la força necessària perquè aquesta cosa robada, ens sigui retornada. Mart ens donaria la força per lluitar pel que creiem i Lliura ens ajudaria a cercar l'equilibri entre dues parts, és a dir, cercant el que es més just per a tots, restablint l'equilibri perdut.
          Conclusió:
          Com podeu veure, aquesta alineació, en el seu conjunt, és summament interessant, ja què elements afins i complementaris conformen una UNITAT profundament transformadora en tot sentit.
          D'una banda tenim forces poderoses que flueixen com foc pur, d'altra banda, tenim forces espirituals que transformen totalment la nostra visió de vida. Energies masculines i femenines en perfecta unitat, receptivitat i acció fluint al mateix temps. Pots reconèixer aquests processos en la teva persona? Pots veure aquests processos en els successos globals i històrics del món?.
Recordem que la força i velocitat d'aquest procés es va iniciar el 2007 i acabarà el 2020, no perdem de vista que la part crucial la viurem en el mes d'abril del 2014. Som part d'aquest procés, som part activa d'aquesta història i és molt més fàcil, quan la vivim totalment desperts i conscients.
         Serà possible què un dels canvis sigui el canvi de la MONARQUIA per la REPÚLICA?. O la INDEPENDÈNCIA de CATALUNYA?.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada