dijous, 19 de juliol del 2012

ALEMANYA , GUERRES I DEUTE.

        La manca de memòria històrica dels alemanys

          Alemanya ha estat en l'últim segle el país que més s'ha negat a pagar els seus deutes. Aquestes no han estat conseqüència de les finances, sinó com a conseqüència de les dues guerres mundials ocasionades per ells mateix, a causa d'haver envaït, destruït, saquejat i matat.
          Després de perdre la I ª Guerra Mundial, va ser condemnada a pagar reparacions de guerra per la quantitat de 226.000 milions de marcs d'or. Amb la finalitat que no aconseguís una ràpida recuperació econòmica i tornés a ser un perill per a Europa.
          Entre 1924-1929, la república alemanya va rebre préstecs d'Estats Units per valor de més d'un bilió de dòlars, amb la finalitat de sostenir-se i perquè poguessin pagar les indemnitzacions imposades en el Tractat de Versalles.
          A causa del crac de 1929 i com què Alemanya no pagava els seus deutes, la van reduir a 112.000 milions de marcs d'or. Posteriorment tant França com el Regne Unit van renunciar a les indemnitzacions que Alemanya havia de pagar-los.
          Tot això va significar que el deute alemany va ser cancel·lada en un 98%. Aquest 2% del deute que quedava, mai va ser pagada per Alemanya, perquè en arribar al poder Hitler, una de les seves primeres mesures va ser suspendre unilateralment el pagament d'aquest deute.
          Com a conseqüència de la Segona Guerra Mundial, novament Alemanya és condemnada a pagar grans indemnitzacions econòmiques per la guerra que ella inicià. Aquests deutes mai han estat pagats per Alemanya i així mitjançant el Tractat de Londres de 1953, es va congelar aquest deute als alemanys.
          És curiós veure el que fa Alemanya amb Grècia actualment i la seva escandalosa falta de memòria històrica i fins i tot d'ètica. Grècia va ser sancionada a donar compensacions de guerra a Alemanya des de l'any 1881, pels seus conflictes anteriors. Aquestes compensacions mai han estat perdonades pels alemanys. L'any 1964, alemanya va aconseguir que els governs grecs reconeguessin aquests deutes, que han de ser pagats amb altíssims interessos.
Alemanya té un deute històric amb Grècia i mai l'ha pagat. Hitler va prendre Grècia l'any 1941 i li imposa la concessió d'un préstec, al país hel·lè, per la quantitat de 3.500 milions de dòlars. Com a conseqüència de l'ocupació militar alemanya i la guerra es van produir grans destrosses al país.
          Acabada la II Guerra Mundial Alemanya va recompensar a Polònia l'any 1956 i a Iugoslàvia el 1971 amb 20.000 milions de dòlars.
Grècia ha demanat nou vegades a Alemanya el pagament del préstec imposat per Hitler al país i les indemnitzacions per la destrucció nazi del país hel·lè. Alemanya mai ha respost a aquesta petició.
          Si s'actualitzés aquest deute des de 1944 a 2010, aplicant l’ interès mitjà dels bons nord-americans, s'hauria de pagar a Grècia la quantitat de 163.800 milions de dòlars, a això hauria de sumar el cost de les reparacions de guerra que es calculen en 332.000 milions, així que la quantitat estimada que Alemanya hauria de pagar a Grècia és de 495.800 milions de dòlars, quantitat suficient perquè Grècia saldes tots els seus deutes actuals i evitar el gran sofriment que li estan provocant els alemanys i la Unió Europea.
          L'any 2011 és va calcular què, el deute alemany amb Grècia ascendiria a 575.000 milions de dòlars.
          Quan el 1990, es produeix la unificació d'Alemanya, aquesta és deguda a la generositat de tot Europa, inclosa Rússia, cap als alemanys. A hores d'ara sembla clar que els alemanys mai han valorat la generositat dels europeus amb ells. La unificació alemanya implicava l'obligació de reprendre les indemnitzacions que havien estat congelades. No obstant això, Alemanya es nega a pagar aquestes indemnitzacions.
          Alemanya va ser el país més afavorit pel pla Marshall en una mostra de gran generositat i que va permetre una ràpida recuperació econòmica del país. Això mai hauria de ser oblidat pels alemanys.
          I una altre cosa a recordar és que moltes de les seves multinacionals com Krupp, Thyssen, Volkswagen, Bayer... Es van aprofitar durant els anys del nazisme del treball de centenars de milers de presoners polítics, jueus, gitanos, etc... que els nazis els proporcionaven gratis en una situació d'esclavitud, que han permès el gran desenvolupament econòmic i el gran poder actual de les multinacionals.
          Europa necessita la generositat alemanya igual que els europeus la van tenir amb ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada