diumenge, 10 de febrer del 2013

EL FEBRER I CARNESTOLTES

            El febrer ja és arribat i els ametlles han florit.
             Ja em passat el dijous jarder (llarder o gras) segons els llocs és diu d’una manera o l’altra.
            A mi de petit m’ensenyaren que entre el dijous jarder i el darrer dia (el dimarts abans del dimecres de cendra) s’havien de menjar el porquim que quedava, ja que després venia la quaresma i eren quaranta dies de dejunis i abstinències.
            I fer coques o ensaïmades amb tallades o carabassat.
             Avui ja quasi ningú no fa ni dejunis ni abstinències. Ni tan sols el capellans. Segurament és que massa gent ja no creu amb aquestes coses.
            Molt malament. Els hauríem de fer, pensau que sortim de l’hivern i si aquest temps feim dejunis, arribarem a punt per l’operació bikini. La cosa sagrada i la tradició és una gran bogeria. Amb dejunis i abstinències no podem agradar a un Déu que ni hi és ni se’l espera. I tanmateix no ens fa gens de cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada