diumenge, 10 de març del 2013

PASTIS DE TARONJA


       PASTIS DE TARONJA
                    Ingredients

- 2 taronges (pell i polpa)
- 6 ous
- 150 sucre
- 125 g d’oli d’oliva
- 250 de farina
- 1 sobre de Royal

        De la cobertura de xocolata:
- 150 g de xocolata Nestlé Postres
- 100 g de nata líquida
- 50 g de mantega a temperatura ambient

                     Preparació

           Rentau les taronges; pelau-les; xapau-les en trossos. Triturau-les amb el robot de cuina.
          Enceneu el forn a 180º (si teniu l’opció turbo, millor).
          Dins un bol posau els ous i bateu-los be. Afegiu el sucre i tornau a batre. I anau afegint tots els ingredients i mesclau-los ben mesclats.
         Untau un motlle amb mantega i farina i abocau-li la mescla. El forn calent a 180º, furant 35 minuts, o fins que sigui cuit. Comprovau que és cuita punxant el centre amb un escuradents. N’ha de sortir eixut.
          Deixau-la refredar una estona i desemmotllau-la amb molta cura. Deixau-la refredar completament a temperatura ambient.
         Mentrestant, preparau la cobertura de xocolata: escalfau la nata. Quan comenci a bullir, retirau-la del foc i afegiu-hi la xocolata trossejada. Remenau bé el conjunt amb una batedora manual de barnilles fins que vegeu que s’ha fos la xocolata. Afegiu-hi ara la mantega a trossets i seguiu remenant fins que la mescla sigui ben homogènia.
          Quan la cobertura tengui una textura com de iogurt líquid, abocau-la damunt el pastís i pels laterals que quedin ban coberts.
          Jo abans de posar-li la obertura, li he fet dos talls i a un l’he farcit de formatge (Filadèlfia) i confitura de taronja amarga (feta meva, a un altre lloc del blog i ha la recepta). I  l’altra tall li he posat una mousse de xocolata (feta amb 500 ml de nata pujada, dues cullerades de sucre pols i dues cullerades de cacau pols).
          Per damunt li he posat fruites del bosc, vermelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada