dimarts, 25 de juny del 2013

PASSAT SANT JOAN, JA SOM A L'ESTIU

         Ha arribat Sant Joan. Deixam enrere l’hivern i la primavera, a la fi ha arribat l’estiu.
         Farà més calor i serà temps per anar a prendre una bany a la mar o a la piscina. Venen temps de  festes i esbarjo. Però de cada dia els dies seran més curts i amb un tres i no res tornarem a ser a la tardor, s’acaben les vacances i tornam a la feina, escola, etc.
         Per tot això procurau divertiu-vos i passau-vos  el més millor possible.
         Us deixo una recepta de coca d’albercocs que per aquest temps cau d’allò més be i acompanyada de una coca de trempó, ja ni vos dic. Segur que és allò que mengen al Cel els dies de festa.
         Molts d’anys a tots i bon profit.



Coca d'albercocs
Ingredients:

375 farina
3 ous
130 gr saïm (o mantega)
300 gr patata bullida
25 gr llevat de pa
30 gr oli d'oliva
60 ml aigua teba
200 gr sucre
Albercocs madurs
Sucre i Un poc de canyella (opcional)

Preparació 

1-  Patates. Primer de tot hem de bullir les patates, jo les poso pelades a bocins perquè es coguin més aviat. Un pic bullides, les aixafam amb una forqueta fins que quedi com puré, reservam.

2- Albercocs. Netejam els albercocs i xapar-los per la meitat. Els posam a un bol amb un parell de cullerades generoses de sucre i un polsí de canyella (si ens agrada). Els deixam fins el dia següent.

2- Massa. Mesclam el sucre amb el saïm fos. Mesclam el llevat amb l'aigua teba fins que es dissolgui i ho afegim a la preparació anterior. Ara incorporam els ous, d'un en un, fins que s'integrin a la massa. Incorporam la patata bullida, si és teba anirà millor. Finalment afegim l'oli i poc a poc la farina, ho amassam una bona estona i si es necessari ens untam les mans amb oli perquè la massa és un poc aferradissa.


3- Primer tou. Deixam tovar la massa tapada fins que dupliqui el seu volum (depèn de la temperatura ambient, pot ser des d'una a tres hores). Un cop pujada la tornam amassar. Preparam la llauna del forn, la folrem de paper de plata i la untam amb saïm o mantega. A dins hi disposam la massa, la distribuïm per tota la superfície, encara que quedi prima, pujarà.

4- Segon tou. Deixam tovar la massa damunt la llauna i dins el forn apagat. Jo la sol deixar tovar durant tota la nit, però bastaran unes hores. 


5- Enfornar. Quan la massa és ben pujada, traiem la safata del forn, El precalentam a 200º. Mentre distribuïm els albercocs sobre la coca i posam sucre per tota la superfície. Quan el forn és calent, enfornam (calor de dalt i baix) a 200º durant 5 minuts, baixam la temperatura a 170º i la coem fins que sigui daurada i ben cuita. La deixam refredar.

Bon Sant Joan!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada