dissabte, 5 de març del 2011

CRIDAU TOTS: LLADRES, FORA TOTS DE CA NOSTRA


            DEVANT ELS LLADRES CRIDAU BEN FORT

            Des de ja fa un temps els diaris parlen massa de robatoris, desviament i malbaratament de diners públics per part d’alguns politics.
            Abandonament i desfeta d’antics partits, creació de partits nous. Com si res hagués passat. I que ha passat. Eren els vostres companys els que robaven i enganaven al ciutadà. I vosaltres que fèieu mentres tant. Miràveu cap a una altra part?. Se’m fa difícil creure que vosaltres no en sabíeu res i no veieu com és feien rics.
            Quan entren o surten del jutjat, riuen, saben que no els passarà res, o bé haurà prescrit o no trobaran testimonis per condemnar-los. De qui se’n riuen?. Segurament de tots, però principalment dels ciutadans que els varen votar. Del poble.
            I el poble, on és. Calla i s’amaga. Confia en la justícia, o pensa que tot ja és igual?. On és la seva consciencia i l’esperit. Només l’educació i la cultura poden salvar un poble i fer que tenguin unes consciencies estructurades en valors de tota la vida com són: la moralitat, la responsabilitat i l’ètica.
            Quan una cosa va malament, no hi pot haver-hi cap mena d’indiferència envers la corrupció. És necessari canviar la mentalitat per rectificar-ho i canviar-ho. Arrabassar les males herbes. El nostre compromís ha de ser amb la societat i no amb la classe política. Cal transformar la consciencia de les persones per transformar la societat i així poder ser una societat sana, rica i prospera. El procés l’hem d’iniciar dins la mateixa comunitat on viu l’individu.
            Per poder ser ciutadans de primera, més ben dit: CIUTADANS, així amb majúscules cal tenir i seguir uns principis:
            L’ètica, com a principi bàsic.
            La responsabilitat i l’ integritat.
            Respecta a les Lleis
            Respecte pel Dret dels demés ciutadans
            El treball, l’esforç i el desig de superació.
            La Presidenta del Parlament, Aina Rado, aprofità el discurs institucional per defensar tots els qui es dediquen a l'activitat política perquè "és profundament injust implicar tot un col·lectiu per culpa d'algunes actuacions individuals". Però també demanà contundència contra els polítics "indignes" i exigí que siguin apartats.
             I jo a més deman que tornin el diners robats amb interessos.
            Que així sia. Amén. Que Déu els servi sempre el seny.
            Ja han passat més de quaranta anys des que en Martin Luther King va dir:
            No me preocupa els crits del violents, dels corruptes, dels deshonests, o del que no tenen ètica. Em preocupa el silenci dels homes bons.  
            De cap de les maneres podem callar davant uns fets com aquets. Encara que  el partit canviï de nom són els mateixos. I si no canvien, pitjor, també són els mateixos. Voteu-ne uns altres.
            Som homes bons, però volem cridar, com el gran lluitador pel drets civils. Volem els nostres Drets i els volem ara.
            CRIDAU TOTS, ELS VOLEM.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada