divendres, 15 d’abril del 2011

MIQUEL PONS, "MESTRES i AMICS"

            Dissabte, dia 16 d’abril a les 20 h. al teatre de Santanyi en Miquel Pons i Bonet, presentarà el seu darrer llibre “Mestres i amics”.
            En Miquel Pons va néixer a Ca s’Escolà, s’Alqueria Blanca, 1928.
            Intervindran Felip Munar, Bel Vidal i Cristòfol Vidal. A més hi haurà un concert de piano a càrrec de Jaume Amengual.
            En aquest llibre, Pons, desvela la relació personal que ha mantingut amb el mon artístic i literari. Ha exercit como professor per diferents centres educatius de Mallorca. Com escriptor té nombrosos llibres publicats i ha guanyat premis tan importants com el Ciutat de Palma i el Ciutat de Manacor de novel·la. Ha col·laborat i encara col·labora amb diverses revistes i publicacions de la contrada i amb el Diario de Mallorca
             Cronista oficial (emèrit) de Santanyi i Medalla d’Or de la vila de Santanyi.
            Retrata als personatges, tots ells difunts, i l’impacta i els sentiments que li van causar tant d’admiració, amistat o enriquiment personal.
            Els noms i llinatges dels protagonistes de l’obra són: Francesc de Borja Moll, Josep M. Llompart, Miquel Forteza, Llorenç Moyà, Gabriel Alomar, Llorenç Villalonga, Joan Pons, Bernat Vidal, Blai Bonet, Miquel À. Riera, Guillem d´Efak, Camilo José Cela, Jaume Vidal, Guillem Colom, Damià Huguet, Maria Antònia Salvà, Rafel Ginard, Francisco Bernareggi, Miquel Llabrés, Manolo Mompó, Pere Caffaro, Juli Ramis, Joan Miró, Ricard Anckermann, Pau Lluís Fornés, Toni Gelabert, Joan Estelrich, Antoni Martorell, Antoni Torrandell, Pilar Montaner, Baltasar Samper.
           Del bo el millor, un floret d’artistes amb qui, Pons un enamorat de la lectura, la història i la llengua, ha pogut contactar al llarg dels seus 83 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada