dilluns, 4 d’abril del 2011

SOCIETAT CIVIL SEGLE XXI

            Quan a finals del segle XVIII va caure l’Antic Règim, col·lapsat pels canvis socials, politics i econòmics. És varen establir una seria de principis bàsics: la sobirania residia en el poble i las competències eren de l’Estat-Nació.
            La separació dels poders de l’Estat feien que hi hagués un equilibri entre totes les forces. Unes guardaven les altres. I el poder anterior que tot ho guiava és va diluir dins la societat.
            Ara han tornat aquestes forces amb més virulència que mai. A principis dels anys 80 és varen conjuntar: el Papa Joan Pau II, Ronald Reagan i Margaret Thacher (tres ultradretans i anticomunistes acèrrims) i així va començar altre vegada el poder de l’Ombra, el poder de l’Especulació i altres Societats que fan posar de genolls als Estats i a les persones, que sembla invisible per poder dominar millor
            Els parlaments semblen que ja no són sobirans, ni tan sols independents. Fan allò què els dicten d’esferes superiors. Recentment han sortit noticies de què a Euro parlamentaris alguns Lobbys els fan fer el que ells volen. El Parlament Portuguès ha rebutjat mesures econòmiques fent caure el govern actual i han convocat eleccions i tots saben que tanmateix el nou govern els haurà de  prendre a aquestes mesures, sí ó sí.
            Estam dins un mon què bull i canvia, un mon globalitzat, sí, però on nosaltres la societat Civil tenim coses a dir. Necessitem noves formes de representació, noves maneres de què defensin els nostres interessos, i si cal una nova forma de civilització.
            I ja que, les estructures actuals son velles, antigues i sense força, estan esgotades i no serveixen pel que foren creades, som els ciutadans qui ens hi em d’implicar per canviar-les. És necessari crear la societat del segle XXI, la societat que nosaltres volem, no la volen aquestes societats invisibles que mouen el fils de les nostres vides, perquè el poder especulador, ja ha creat el seu moviment de cara als nous temps.
            És la nostra societat madura?. Sabem el què volem?. Allà on anam?. Els politics ens consideren majors d’edat? Dons és hora de canviar de politics o si més no, canviar les estructures i la forma de representació.
            No podem votar a les forces politiques que fan el joc a aquestes forces que estan a l’Ombra, que ningú els ha triat i no ens representen, sols a ells mateixos.
            El PP representa aquestes societats a l’ombra, aquests poders amagats dins la foscor, als que fa el joc, com són “tea  party”de Rouco Varela i les associacions que li fan costat: “Manos Limpias” “Hazte oir” “Moviments Pro Vida” “La Gaceta” “Intereconomia” “E-Cristians” o “el Centro Judidico Tomás Moro” i el principal de tots què és creu amb dret a manar sense haver-se presentat mai a unes eleccions, el director de “El Mundo”. Això és la “Caverna” mediàtica què és fan ressò de l’ultra nacional catolicisme que ens enrevolta, el feixisme que sempre ha estat darrera la roca esperant la seva oportunitat per tornar a sortir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada