divendres, 14 de desembre del 2012

És ben cert, jo no Els vaig votar

          És cert que els van votar 10.830.693 persones, però el PP té uns 800.000 afiliats i, d'ells, no seran més d'un miler els que tenen capacitat de gestió. La beneïda democràcia, diuen, que ha atorgat un poder omnímode a un partit encara que s'hagi basat en mentides per assolir-lo. Com que havia de solucionar la crisi i l'atur, per exemple, quan els ha augmentat. I això pel que sembla no té conseqüències. Esperar 3 anys més i sense exigir responsabilitats. Alguna cosa falla aquí, no?
          El cas és que tenim a un petit grup que només demostra eficàcia en haver convertit Espanya, de bell nou en la seva possessió, com van fer els seus avantpassats.
          Cada matí ens porta novetats que, no per esperades, deixen de fer-nos ràbia. El ministre Wert actua d'element de distracció en provocar innecessàriament a Catalunya amb la seva nova llei de "educació" i escalfar, de pas, al ultranacionalisme espanyol. Ha generat un problema on no n'hi havia. Entenc la indignació en aquesta comunitat  i la nostra, torna l'ensenyament a temps molt remots, fins i tot del franquisme. Acaba amb Educació per a la Ciutadania que, recomanació del Consell d'Europa, imparteixen sense problemes a tot el continent, fins i tot en col·legis religiosos. També amb Ciències per al Món Contemporani que s'ha comptat menys però era matèria decisiva. Torna a imposar la religió i la segregació de sexes. En general, acaba amb el que sigui innovació i formació del sentit crític. La jerarquia eclesiàstica catòlica- en les seves hores més baixes- ha guanyat la partida.
Torna  l’analfabetisme religiós.
          La resta de la casta tampoc es queda enrere. El Govern balear acomiadarà o canviarà d'illa als professors que expliquin als alumnes les retallades. No ho considera educació, sinó "opinions" polítiques. Un tema gravíssim també
és l’obstinació a destruir la sanitat pública. Res pot amb el decidit propòsit de dipositar la nostra salut en mans d'empreses privades àvides de lucre. Fins amb pressions que amb prou feines entendria la lògica de no ser que amaguin molt foscos interessos. I amb les habituals mentides, com la d'enganyar amb el cost del servei. Segueixen en vaga els seus professionals. Perdent diners i ànim davant la impotència d'un maquiavèl·lic pla que continua endavant. I segueix el degoteig d'acomiadaments.
          La salut és el primer bé que posseïm.
          Mentre, corren bons temps per al "sector del luxe", i en notícia d'ABC, parlen de 17 anys més per recuperar l'ocupació, fins al 2022. Es veu que el diari conservador confia poc en la capacitat de relacionar conceptes dels seus lectors. Ha de tenir raó l'estudi, és un any menys del que ens dóna l'FMI que el xifra en 2023. I De Guindos segueix parlant de "creixement negatiu" i que aquest serà el pitjor trimestre de la recessió. Fins ara, vol dir. El que ve, per aquest camí, és negre.
          I ens falta encara un altre gran pilar de la societat: la justícia. Ja no és només que aquest govern amnistií torturadors contra tot vent, o que hagi convertit en delicte gairebé tot -en particular les protestes ciutadanes- o que hagi pujat les taxes perquè només pugui accedir a un servei fonamental de l'Estat de Dret el qui tingui diners.
          Es privatitza el Registre Civil i passa a mans ... ¡dels registradors de la propietat!, El cos professional a què pertany Mariano Rajoy Brey, encara titular de Santa Pola. Considerat anacrònic a tot Europa , el propietari i director-gerent de la possessió i els seus executors decideixen potenciar els registradors perquè cobrin encara per més serveis. A la resta dels països del nostre entorn són gratuïts.
          Només una ciutadania a la lluna pot engolir això. No es pot arribar a més, no? O sí ?. Molt em temo que ens trepitjaran fins on vulguin (hacia el infinito y más allá). I no s'entén. Uns pocs ultraconservadors desaprensius estan destruint quant teníem i era base de la nostra convivència. Els demés, criats sense drets.
         Segur que era això el que volien 10 milions de votants?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada