diumenge, 16 d’octubre del 2011

PA CASOLÀ

                    Avui he tornat a fet pa
            Voleu que vos digui com el faig, és ben bo de fer:

               350 ml. d’aigua
               400 gr. de farina integral
               250 gr. farina de força
               1 culleradeta (de cafè) de sal
               2 cullerades (soperes) d’oli d’oliva
               25 gr. de llevat fresc (en venen als súpers)

            Posau l’aigua dins un ribell, llavors hi afegiu el llevat i el dissoleu, a continuació l’oli i tota la farina de cop, per damunt la sal i ho mesclau tot ben mesclat. Ho amassau devers 10 minuts. Feis una bolla i deixau-lo dins els ribell tapat amb un drap ben net. Abans espolsau-lo amb un poc de ferina per què no s’aferri.
            Quan ha doblat el volum, a l’estiu devers una hora, el treis del ribell i tornau pastar per espai de 2 minuts. Ja arribat l’hora que li doneu forma. Si el feis redó, li fareu quatre talls, fent un quadrat i si li donau forma de barra els talls els feis en diagonal.
            El posau damunt una llauna untada d’oli o be amb un poc de ferina per davall tapada amb una drap, fins que hagi tornat ha doblar el volum.
            Llavors és quan ha arribat l’hora d’enfornar-lo, amb el forn encalentit a 200º, per espai de 35 – 40 minuts. El pa és cuit quan en pegar-li copets a baix sona a buit.
            Si voleu que el pa vos quedi més cruixent, en encendre el forn, posau una olleta amb aigua i així farà vapor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada