dimarts, 1 de novembre del 2011

PANELLETS

            Per Tots Sants a Catalunya i cada vegada més també a Mallorca és fan els tradicionals panellets, un dolç fet amb ametlles, patata, ous i sucre. Si els voleu fer a ca vostra, aquí us deix la recepta. Són molt bons i fàcils de fer.

            Recepta: Ingredients:

500 gr. d’ametlles mòltes
400 gr. de sucre
150 gr. de patates bullides
150 gr. de pinyons
150 gr. d’ametlles crues picades
  2         ous
ratlladura de llimona i mitja culleradeta de canyella en pols

     Elaboració :

   Bulliu les patates amb la pell i les palau en calent, llavors les xafau amb una forqueta i les deixau  refredar.
   Mesclau la patata amb les ametlles mòltes, afegiu-hi el sucre en petites quantitats i treballau-ho amb la forqueta o una espàtula de fusta, ratllau la pell de la llimona i afegiu-la-hi. Treballau la pasta lleugerament amb les mans.
   Dividiu la pasta a parts segons les classes de panellets que vulgueu fer.

         De Pinyons :
   Formau bolletes, passau-les per la clara d’ou  un poc batuda i pels pinyons, pintau la superfície amb vermell d’ou, amb un pinzell.

          D’ametlla picada :
   Es fan igual que els de pinyons però amb ametlla.
        Posau els panellets damunt una llauna untada d’oli.
        Encalentiu el forn a 190º  i en esser calent enfornau les llaunes i deixau-les coure de 10 ò 12 minuts.

         També els podeu fer de cafè o xocolata, afegint cafè soluble o xocolata en pols a la massa abans de fer les bolletes no importa passar-les per ou batut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada