dilluns, 2 de gener del 2012

COQUES DE NADAL DEN MIQUEL

          Ja sé que hem passat Nadal, però aquestes coques les podeu fer a qualsevol època de l'any. Són mengivoles a tot temps. Un altre dia vos posaré la recepta de les coques de patata, que és molt semblant.

   4 ous
150 gr. de saïm
125 ml. d’oli d’oliva
125 ml. de llet
300 gr. de sucre
1 copeta d’anís dolç
1 cullerada de llavors d’anís
75 gr. llevadura fresca
1 taça (de cafè) d’aigua calenta per dissoldre-la
1100 gr. (+ ó -) de farina de mitja força

            Posau tots els ingredients dins un ribellet i ho pastau tot ben pastat. La pasta us ha de quedar humil, flonja, no massa espessa.
            Ho deixau reposar dins el mateix ribells, tapat amb un drap i a un lloc tebi i sense corrents d’aire.
            Quan hagi doblat el volum, unes 3 - ó - 4 hores (a l'hivern), els tornau a fenya i feis vuit bolles iguals, posau-les damunt una llauna per anar al forn, separades una de l’altra ja què en tovar, augmenten el volum. Passades unes 8 ó 9 hores, que seran el doble de grosses les podeu enfornar.
            El forn calent a 180º , entre 18 – 20 minuts, segons el forn.
            Si no voleu que tinguin gust d’anís, llevau-lo igual que les llavors. Quedaran igual de bones però sense el gust anissat.
            Per aconseguir la farina de mitja força podeu mesclar 700 gr. de farina de força i la resta de farina normal..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada