dissabte, 7 de gener del 2012

TORTELL de REIS

          Aquí teniu una nova recepte que he feta aquests dies.
            Tortell de reis
125 gr. sucre
100 gr. mantequilla (pomada)
200 ml. llet tèbia.
600 gr. farina de força
 25  gr. llevadura fresca
 2     ous
 1 culleradeta de ratlladura de taronja
 2 cullerades de suc de taronja
 1 cullerada de rom
 1 cullerada d’anís

            Pastam tots els ingredients fins a aconseguir una massa homogènia i elàstica. Deixam passar un parell d’hores fins que hagi doblat el volum. A continuació el tornam a fenya i a damunt una llauna l’estirem i li donem forma, procurant que el forat del mig sigui el suficientment gros per que quan la pasta tovi, altre vegada, no és torni a tancar el forat.
            Aquí és quan si vos hi agrada hi podeu posar o amagar la “sorpresa”. Teniu en compta que a d’anar al forn i segons quins materials és poden fondre o deformar.
            Passades unes 2 - 3 hores (si està a un lloc calent i sense corrents d’aire) la massa haurà tovat i doblat el volum. Llavors la podeu enfornar amb el forn calent a 180º i uns 15 minuts. Però abans l’heu de pintar amb ou i per damunt posau-hi fruites confitades  o ametlles laminades o en gra o qualsevol cosa que vos hi agradi.
            Si trobau què, el tortell és massa gros el podeu reduir, posant la meitat de totes les coses. O fer dos tortells i congelar-ne un.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada