dimecres, 25 de gener del 2012

SES SALINES, UN POBLE SENSE LLEI



            Perquè deu esser que la llei sempre va per darrera dels ciutadans. Avui surt a un diari de les illes que a un policia local de ses Salines, la Guardia Civil, l’ha trobat a un prostíbul, amb cocaïna i doblers de la suposada venda de la droga.
            Ahir, segueix el rotatiu, l’Ajuntament de ses Salines li va obrir un expedient. De veritat que són lents en fer les coses, quan les saben fer.
            Què això va succeir i el nom de l’agent en qüestió, fa més de dues setmanes que va de boca en boca per tot el poble i ara ells reaccionen.
            El responsable de la Policia Local de ses Salines és el mateix batlle, des de fa més de quatre anys. Sr. Batlle , vos no notàveu res?. I amb els altres policies?. On són quan els han de menester?. Perquè hi ha aquest desgavell de cotxes mal aparcats dins el poble?. Qui és que comanda?.
            El poble en va ple de dir, això és can Bum, ningú comanda i tothom fa el que li passa per... allà on passen aquestes coses.
            No vos fa vergonya tenir un poble així? Ses Salines és la “ciudad sin ley”, és el campi qui pugi, que tot està permès, sobre tot si tens bo a l’Ajuntament, cotxes mal aparcats, restaurants abrets allà on no poden estar-hi, o que empren l’acera o el carrer com si fos seu i pel seu benefici, gaudiment o enriquiment empresarial. Però com que ningú diu res, o si diu el compren o el fan callar.
            No anam, no anam ni en rodes, senyor batlle. O vos pujau els calçons i vos fermau les sabates ben fort o no hi sereu a temps per arreglar-ho. El poder vos fuig pels descosits de les butxaques i quan vos n’adonareu ja no el podreu recuperar.
            Comandar, esser batlle, a vegades és prendre decisions que no són agradables, però per això sou el batlle i a més cobrau una bona paga. Compliu amb el vostre deure.
            No tot són flors i violes, ni anar a les processons. Per esser batlle han d’aprendre a repicar i estar a missa al mateix temps. No sempre és possible nedar i guardar la roba. A vegades per menjar peix s’han de banyar el cul. A què m’enteneu?.
            Sr batlle sempre vos havia tingut per un home assenyat, ara sembla que feis aigua per tots els costats. Si voleu passar a la historia amb més pena què glòria, seguiu així, però si voleu la glòria que pertoca a un batlle amb dos... dits de seny, canviau, per favor, canviau.
            És ben bo de fer, posau els funcionaris al seu lloc, el poble us ho agrairà. Que facin el temps de feina que els pertoca, que facin la feina que els toca fer i que aprenguin les lleis que no saben, ni les saben aplicar.
          Tot això que dic no és per capritx, ni és per dir-ho, vos ho puc demostrar en qualsevol moment, que amb jo sempre s’equivoquen per no saber les lleis ni saber-les aplicar. Demostrable, davant qui sigui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada