diumenge, 1 de gener del 2012

FELIÇ 2012. SALUT i REPÚBLICA

             Comença’m un any nou. Esper i desitjo què sigui molt bo, encara que les noticies què arriben de Madrid no són massa satisfactòries. Però tindrem salut, que no és poc. I tindrem dignitat, una cosa que ells no coneixen.
            Al sr- Urdangarin, dar-li les gràcies, heu fet més vos per la República que tots els republicans en vint anys.
            Al sr. J. R. Bauzá i als seus amics, tots ells. immigrants d’Espanya. I a tots els demés a qui correspongui, nou vinguts, o mallorquins vells venuts al foraster
            Estic cansat de sentir-los dir què aquesta terra és seva i què ens han donat  la seva llengua i la cultura. M’ofenen.
           Quan vosaltres, o els vostres avantpassats, venguéreu, per obra i gràcia d’un casament, nosaltres ja feia temps què hi érem. La nostra llengua és el català. La nostra cultura ha estat desenvolupada en llibertat per milers i milers d’homes i dones. En conseqüència si vostès volen formar part de la nostra societat, aprenguin la nostra llengua i després la cultura, els costums, les creences i les nostres maneres de viure.
           Perquè encara que no els hi agradi, som una nació.
           Nosaltres acceptam les seves sense qüestionar-les. Facin vostès el mateix. L’únic  què els demanam que acceptin les nostres i així viurem en pau i harmonia.
          Aquest és el nostre país, la nostra terra, el nostre estil de vida i els hi oferim l’oportunitat de aprofitar-ho tot.
          Però si estan cansats de la nostra llengua, la nostra bandera,  les nostres creences o el nostre estil de vida, els recoman molt fermament que aprofitin i facin ús de la llibertat que tenen i marxin d’aquí. Si no són feliços aquí els convit a anar-se’n. Marxin. Ningú els ha obligat a venir.
          Però si heu decidit viure aquí, si heu demanat viure a aquest país, acceptau-lo. Acceptau-lo tal com és. Amb la llengua, la bandera, els costums.
         És el país que heu elegit. Respetau-lo i estimau-lo.
         Resistirem, aguantarem i lluitarem. Tots, per tots i contra tots. Guanyarem.
         Res ens fa por. Cridarem fort Independència.
         Visca la República i visca Mallorca Independent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada