dijous, 16 de setembre del 2010

AMANIDA AMB ALVOCAT, FUMATS I NOUS

Ingredients
1 cabdell d'enciam
1 escarola
1 tronc d'api tendre
1 cogombre
1 alvocat
400 gr. de fumats (salmó, arengada,
anxoves, truita ..)
1 tassa petita de nous trossejades
el suc de 1 llimona

Per a la vinagreta:
1 / 2 culleradeta de mel
1 / 2 culleradeta de mostassa
1 dent d'all
1 ceba tendra
1 raig d'oli d'oliva
1 raig de vinagre balsàmic
pebre

Rentar i assecar bé les fulles d'enciam i les d'escarola. Seguidament, tallar amb les mans en trossos petits i posar-les a un bol profund i prou gran per anar afegint la resta
dels ingredients de l'amanida.
Preparar la vinagreta per al amaniment en un recipient de vidre. Introduir una dent d'all pelat, la mitja culleradeta de mostassa, la mel, el pebre i el vinagre.
A continuació i agitar amb força.
Peleu la ceba tendra i talleu-la a cercles petits. Afegir a la vinagreta amb l'oli d'oliva.
Tornar a agitar perquè emulsioni. Netejar i tallar el tronc d'api i el cogombre en fines rodanxes i afegir a l'amanida.
Tallar l'alvocat a daus petits, ruixar-los amb el suc de llimona perquè no ennegreixin i
afegir-los a l'amanida. Incorporar els fumats tallats a tiretes i les nous. Finalment, amanir amb la vinagreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada