diumenge, 6 de maig del 2012

PA FET A CASA

               Pa integral fet a casa

            Ingredients:

300 ml d’aigua
600 g de farina integral
25g de llevat fresc

            Preparació:

            Primer heu de dissoldre el llevat amb un poc d’aigua tèbia. Llavors hi podeu afegir la resta d’aigua. Un raig d’oli d’oliva i un polsim de sal. Hi tirau quasi tota la farina i ho pastau. Aneu afegint la farina que vos demani i si vos en fa falta poseu-la de la de força.
            Una vegada esta ben pastada, la deixeu reposar dins el ribell tapada amb un drap, dues o tres hores, fins que hagi doblat el volum.
            Quan ha doblat, la tornau fenya i li doneu forma. Ami particularment m’agrada més la forma de barra que la redona, ja que les tallades vos surten totes iguales.
            Després de dar-li forma, li feis tres talls a la part de dalt, amb un tallant ben amolat (perquè pugi tovar bé) i la poseu damunt una llauna amb un poc de farina a baix.
            Deixau que torni a doblar el volum.
            Encalentiu el forn a 200º. L’enforneu i passat 15 m el baixeu a 175º i el deixeu que cogui 25 m més. El temps és un poc orientatiu segons el forn.
            Per saber que el pa es cuit li pegueu uns copets a la part de baix i si fa renou de buit, ja es cuit.

                 Trucs:

            Si vos ve gust, en pastar, hi podeu posar:
Bessons de pipes de gira-sol, o
Bessons de nous, o
Pinyons, o
Tomàtiga seca esbocinada, o
Panses
I qualsevol llavor que vos vengui de gust. Tindrà un gust diferent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada