dimarts, 12 de juny del 2012

CARBASSONS DE PEIX I MARISC

                 Ingredients:
500 gr. de peix (què tingui poca o gens d’espina)
250 gr. de gambes (poden ser congelades i pelades)
250 gr. de musclos (només els bessons)
4          carbassons
1          ceba
120 gr. de farina
500 ml de llet
Oli, sal, alls i julivert

                 Preparació:
            Bullirem, per separat, el peix, les gambes i els musclos.
            Xaparem els carbassons per la meitat i els buidarem (com mostra la foto) amb un ganivet petit i un buidador (podeu fer servir una cullereta de cafè). Els salau un poc i el deixau a part.
            Quan el peix hagi bullit li llevau les espines que pugi tenir i l’esbocinau,a les gambes i musclos també el farem bocins amb el ganivet.
            Tallarem la ceba ben petita i reservarem. Els alls (a gust) i el julivert tallats ben petit i reservar.
            Posam una paella gran al foc amb tres cullerades d’oli i sofregirem la ceba. Quan sigui dorada hi tiram el peix, les gambes i els musclos, dues remenades i salprebam a gust. Hi tiram la farina i ho remenem fins que la farina sigui cuita, llavors aboquem la llet, primer la meitat i llavors a poc a poc i anam remenant fins a tenir una beixamel que es desferri de les vores. Ho deixam refredar.
            Quan la beixamel sigui freda omplim els carbassons. Per damunt els hi podeu posar galeta picada, tomàtiga a rodanxes o fins i tot formatge rallat.
            Amb el forn calent a 180º el coeu 30 minuts. Han de quedar al “dente”, és a dir no massa cuits.
            Si vos queda beixamel, no la tireu, podeu fer croquetes, son meravelloses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada